Recreëren

Recreëren met maximale aandacht voor groen

Drie gemeenten, één team: het zit in onze natuur. Als er iets is wat Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk herkenbaar maakt, is het wel de natuur. De gemeenten hebben een heel sterk groen accent. Ondanks de groei in bevolkingsaantallen ogen de drie plaatsen nog altijd landelijk en dorps. Daarmee is ook het potentieel voor recreatiegebieden groot.

Die zijn in elk van de drie gemeenten te vinden. Albrandswaard heeft de positionering van dorpen tussen groen en stad, met haar verschillende recreatiegebieden: intensieve recreatie in de Johannapolder, struinen door de Rhoonse Grienden in het getijdegebied van de Oude Maas en wandelen, fietsen of golfen in het fraaie Buytenland van Rhoon.

Rond Ridderkerk ligt een groene kraag, met aangesloten gebieden als het Reijerpark, het Oosterpark, de Gorzen en de Crezeepolder. Met de rivieren de Maas en de Noord binnen de gemeentegrenzen heeft Ridderkerk bovendien twee aantrekkelijke blauwe zones.

Barendrecht is op haar beurt trots op haar gevarieerde Zuidpolder. Inwoners kunnen er volop genieten van de natuur, gezellig boten kijken op de oever van de Oude Maas, naar de thermen of er gewoon even lekker wegdromen onder de bomen in het gras. Kom je bij ons werken? Neem je kaplaarzen mee! We gaan met je op spannend avontuur in onze natuur.

Uitdagend gemeentelijk beleid

De drie gemeenten zetten bewust in op behoud en versterking van de natuur, om daarmee de groene positionering verder te versterken en uit te dragen. Plezierig voor de inwoners. Maar ook een garantie voor uitdagende vraagstukken van BAR-medewerkers, waarin componenten als ruimtelijke ordening, natuur, recreatie en economie samenkomen. Ook buiten de natuur zijn Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk ruim voorzien van mogelijkheden. Door de dorpse afkomst bloeit het verenigingsleven nog altijd sterk, voor sporten zijn er veel verenigingen en ook recreatief winkelen (‘funshoppen’) is in de regio goed mogelijk.