Sollicitatieprocedure

Solliciteren bij ons?

Wij zijn een werkgever voor medewerkers die de flexibiliteit hebben om in een veranderende omgeving te kunnen functioneren. Mensen die proactief zijn. Die er geen moeite mee hebben om zelfstandig te opereren, maar ook weten dat ze onderdeel van een team zijn. Ben jij zo iemand? We zijn benieuwd naar je sollicitatie met bijbehorende motivatie. Hoe ziet de procedure er vervolgens uit?

De ontvangst van jouw sollicitatie

Solliciteren gaat via de vacaturepagina middels de “solliciteer” button. Je ontvangt dan per e-mail een ontvangstbevestiging. Je gaat nu de selectieprocedure in en krijgt van ons z.s.m. een reactie.

Het sollicitatiegesprek

Het sollicitatiegesprek is bedoeld om meer inzicht te krijgen in je kwaliteiten en ambities. We vinden het belangrijk om te achterhalen waaróm je graag in onze organisatie aan de slag wilt en leren je graag kennen. We vertellen ook graag meer over onze organisatie en natuurlijk nemen we er de tijd voor om al je vragen te beantwoorden.

De selectie

Na het eerste gesprek nemen we snel weer contact met je op. Zijn jij en wij enthousiast? Dan volgt een uitnodiging voor een vervolggesprek. Het kan ook al zijn dat we je uitnodigen om meteen de arbeidsvoorwaarden te komen bespreken. En word je afgewezen na het sollicitatiegesprek? Dan doen we dat niet formeel met een briefje af, maar nemen we altijd even persoonlijk contact met je op voor een toelichting.

Assessment

Incidenteel doen we een beroep op een assessment voor het vervullen van een functie. Is dat het geval, dan vind je dat vermeld in de vacaturetekst.

Referenties

We vinden referenties van grote meerwaarde. Maar we zullen nooit zomaar referenties opvragen zonder dat je ons daarvoor je uitdrukkelijke toestemming hebt gegeven.

Verklaring Omtrent het Gedrag

Kom je ons versterken, dan vragen we een VOG van je: een Verklaring Omtrent het Gedrag. Daaruit blijkt dat jouw gedrag in het verleden geen bezwaar is om voor een functie in aanmerking te komen. Zo’n VOG kun je heel handig digitaal regelen bij de gemeente waar je staat ingeschreven. De kosten voor de VOG krijg je van ons vergoed.

Indiensttreding

Zijn we zover dat je bijna bij ons aan de slag gaat? Dan nemen we de arbeidsovereenkomst door in een arbeidsvoorwaardengesprek. Als deze getekend is start het onboardingsproces. Je krijgt toegang tot de onboardingsapp waarin je al veel informatie krijgt voordat je eerste werkdag start.

Vragen over de procedure?

Heb je vragen of opmerkingen over de procedure? Dan horen we het graag. Ook als je suggesties hebt om de procedure te verbeteren, staan we open voor je op- en aanmerkingen. Neem in dat geval contact op met onze collega’s van recruitment. Dit kan door een e-mail te sturen naar recruitment@bar-organisatie.nl.